"Zie het grootser" kent vervolg.

"Zie het grootser" kent vervolg.
Geplaatst op 13/10/2016

In de aanloop naar de Agribex landbouwbeurs 2015 lanceerde Fedagrim, de federatie van o.a. machineleveranciers, vorig jaar deze periode de campagne 'Zie het grootser'. Doel van deze campagne was om jongeren warm te maken voor een job als landbouwtechnieker.

In de nasleep van de campagne uitten scholen en andere opleidingsinstellingen de vraag naar moderne landbouwmachines oftewel didactisch materiaal om hun leerlingen te kunnen onderwijzen.

Fedagrim noteerde de vraag en trachtte met zijn leden hier een antwoord op te bieden. Heel concreet kwam Stijn Vercauteren, hoofd Lemken Belgiƫ, met het voorstel om gedurende de winterperiode demomachines ter beschikking te stellen van scholen. Stijn legt ons uit dat de grote 'demoperiode' in hoofdzaak loopt van maart tot eind oktober voor de Lemken machines. "Dit maakt dat ze gedurende de winter stil staan en ik de mogelijkheid zag om ze tijdens deze periode ter beschikking te stellen van de scholen", aldus Stijn Vercauteren. Hij ziet deze mogelijkheid niet enkel voor hun expositie- en demomachines, maar ook voor machines die nog niet uitgeleverd zijn bij de eindklant, indien deze daarmee akkoord is. "Met dit initiatief is de verdeler, school en fabrikant tevreden", bemerkt Stijn. Hij wijst er ook op ...

Voor het volledige artikel, klik HIER.

BRON: Landbouwleven 7/10/2016