Uitleenproject machines voor scholen krijgt vervolg.

Uitleenproject machines voor scholen krijgt vervolg.
Geplaatst op 01/03/2017

Fedagrim en het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Oost-Vlaanderen blikken terug op een succesvolle eerste proefperiode van een uitleenproject voor scholen. Van november tot en met februari konden vijf scholen gebruikmaken van een spuitmachine van Lemken, een trekker van New Holland en de gronden en een leslokaal van de Proefhoeve van HoGent en UGent in Bottelare. Het initiatief past binnen het streven van Fedagrim om jongeren enthousiast te maken voor een job in de landbouwmechanisatie, en dat van RTC Oost-Vlaanderen om een brug te bouwen tussen school en werkplek. Het project werd positief onthaald door de deelnemers en wordt daarom voortgezet.

Scholen in Vlaanderen beschikken meestal niet over de nieuwste machines of voldoende grond om leerlingen met machines te leren werken. Toch is het belangrijk dat zij de kans krijgen om met een modern en up to date machinepark kennis te maken. "Want om echt te begrijpen hoe een machine werkt, moet je het zelf minstens een keer bediend hebben", vat Gert Van Thillo vna Fedagrim het nut van het project 'Agro-machinepark' samen.

In dat project krijgen vijf Oost-Vlaamse beroeps- en technische scholen met een afdeling land- en tuinbouw of (landbouw)mechanisatie gedurende 38 praktijkdagen een spuitmachine ...

Meer info opĀ http://www.vilt.be/uitleenproject-machines-voor-scholen-krijgt-vervolg

BRON: www.vilt.be