Leden: Servaes

Leden: Servaes
Geplaatst op 30/09/2016

Specialisatie en focus op service werpt z'n vruchten af.

Servaes bvba in Hoogstraten is zeker geen onbekende in de provincie Antwerpen. Het is namelijk met zijn 85 jaar activiteit het oudste mechanisatiehuis van de Noorderkempen. Gedurende al die jaren zijn ze steeds bij hetzelfde merk tractoren gebleven. Door de jaren heen spitste het bedrijf zich meer en meer op loonwerkers en melkveebedrijven toe. Aansluitend daarmee neemt het aandeel 'industrie' meer en meer toe. Het bedrijf wordt gerund door Jef Servaes en zijn zoon Tom.

Inmiddels zijn ze bij Servaes al vier generaties met landbouwmechanisatie bezig. Begin de jaren '30 van de vorige eeuw begint de distributie van de eerste tractoren met een dieselmotor. Door de jaren heen zullen tractoren van McCormick Deering, International Harvester en Case IH verdeeld worden. Destijds was de familie Servaes ook de uitvinder van de dwarsdorskast en liet ze ook een zeef patenteren. Het bedrijf was toen al in Hoogstraten gevestigd en verhuisde in 1975 naar de huidige gebouwen. Jef neemt de zaak van zijn vader over in 1984 en voegt er één jaar later het gamma van Claas aan toe. Een mooie aanvulling, temeer omdat de loonbedrijven in de streek bleven groeien en zich specialiseerden. Sinds 2010 is zoon Tom in de zaak gekomen.

Werkorganisatie.

Op gebied van werkorganisatie zijn de taken ook mooi verdeeld. Tom: 'Vroeger hadden we een vertegenwoordiger, maar ondertussen proberen we nog korter op de bal te spelen. Mijn vader en ik doen beide ...

Voor het volledige artikel, klik HIER

BRON: TractorPower september 2016